dinsdag, 1. juni 2010 - 22:03

Bezoekers tevreden over Drenthe

Regio

Bezoekers van Drenthe waarderen Drenthe. Ze geven de provincie het rapportcijfer 7,6. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek dat Toerdata Noord, een samenwerkings-verband van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe heeft uitgevoerd. Het afgelopen jaar zijn in de drie noordelijk provincies in het hoofd,- voor- en naseizoen ruim 3.000 bezoekers ondervraagd.

Gedeputeerde Rein Munniksma: “De kwaliteit van natuur en landschap, de fiets- en wandelmogelijkheden en de vriendelijkheid van de bevolking dragen het sterkst bij aan dit positieve beeld. Uit het onderzoek blijkt ook dat we moeten blijven werken aan voldoende slechtweeraccommodaties. Dus met het net geopende Plopsaland is er wel weer een stap gezet, maar we zijn er nog niet! Afgelopen weekend bezocht ik een deels overdekte speel- en ijsboerderij in Ruinerwold. Ook met dit soort initiatieven wordt het recreatief aanbod breder en sterker.”

Winkelen is fors gestegen naar nummer één van de activiteiten top 10 in Drenthe. Munniksma ziet hierin een mogelijke verklaring voor de forse stijging van de bestedingen van de dagtoeristen, van 33 euro naar 45 euro gemiddeld per dag. In het noorden ligt dat op 41 euro. De verblijfsrecreant geeft in Drenthe gemiddeld 48 euro uit, ook dat is meer dan in Groningen en Friesland.

Van de ondervraagde dagtoeristen in Drenthe komt meer dan helft uit het noorden, relatief weinig uit Drenthe zelf (19%). In Friesland komt 45% uit de eigen provincie. Er komen relatief veel bezoekers uit Overijssel naar onze provincie. Van de verblijfsrecreanten komt 30% uit het noorden en 4% uit Drenthe zelf en er komen naar verhouding veel gasten uit Gelderland en Brabant. Munniksma: “Ik ben blij te zien dat Drenthe goed in de markt ligt bij inwoners uit provincies met een vergelijkbaar aanbod. De accommodaties in Drenthe worden beter beoordeeld dan in 2005. Dit kan erop duiden dat er een verbeteringsslag heeft plaatsgevonden. Hopelijk een effect van onze succesvolle stimuleringsregeling (STINAT).”
Provincie:
Tag(s):