dinsdag, 4. mei 2010 - 10:11

Bier, beledigingen, geweld en stalen pijpen op Gerdykster merke

Gorredijk

De politie heeft tijdens een natte Gerdykster merke een aantal keren moet optreden bij vechtpartijen en andere kleine incidenten. In totaal werden negen verdachten aangehouden. Drie van hen zitten nog steeds vast. Tegen de andere zes werd proces-verbaal opgemaakt, waarna ze het politiebureau weer mochten verlaten.

Aan het begin van de middag werden een 17-jarige inwoner van Heerenveen en een 17-jarige inwoner van Jubbega aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets. Het duo bekende de diefstal en na verhoor en een proces-verbaal mochten ze het bureau weer verlaten.

Aan het begin van de avond volgende de andere zeven aanhoudingen. Een 17-jarige inwoner van Jubbega en twee 18-jarige inwoners van Tijnje en Gorredijk werden in de Hoofdstraat voor openlijk geweld tegen personen aangehouden. Tegen het trio werd proces-verbaal opgemaakt en vervolgens mochten ze het bureau weer verlaten.

In dezelfde straat werden ook een 21-jarige inwoner van Gorredijk en een 22-jarige inwoner van Jubbega aangehouden. De 21-jarige man beledigde de agenten en tijdens het vervoer naar het politiebureau bedreigde hij de agenten. De man werd dan ook voor nader onderzoek ingesloten. De 22-jarige inwoner van Jubbega was midden op de Hoofdstraat gaan liggen en versperde zo de doorgang voor een politieauto. De man werd aangesproken door de agenten. Vervolgens gooide hij een glas met bier over het publiek heen. Ook hij werd aangehouden. Na verhoor werd er tegen hem proces-verbaal opgemaakt en mocht hij weer gaan.

In de Fromanjestrjitte werden een 37-jarige inwoner van Gorredijk en een 22-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Volgens omstanders hadden de twee met ijzeren pijpen geslagen. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 37-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. De 22-jarige man uit Heerenveen raakte op het politiebureau onwel. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Daar werd hij opgenomen.
Provincie:
Tag(s):