woensdag, 12. mei 2010 - 11:55

Bij de duivel te biecht

Sittard

Een 34-jarige man uit Maastricht vervoegde zich vanmorgen omstreeks 02.00 uur in het politiebureau van Sittard met de vraag of de politie de voordeur van een door hem gehuurde woning aan de Linterhof in Sittard had geforceerd.

Hij had kort tevoren bij een bezoek aan deze woning gezien dat de ruiten van de voordeur aan diggelen lagen en de deur van binnenuit was vergrendeld en was bang om naar binnen te gaan. Toen hem werd verteld dat dit niet het werk was van de politie, biechtte de man op dat hij een hennepplantage in deze woning had en dat hij bang was om naar binnen te gaan. Hij verzocht de politie om met hem mee te gaan.

De politie stelde samen met de man een onderzoek in en trof inderdaad een uit circa 600 volwassen planten bestaande hennepplantage aan in het betreffende pand. Op dat moment werd de man aangehouden als verdachte van overtreding van de opiumwet. De man werd ingesloten. De plantage werd ontmanteld en de hennep werd vernietigd. De electriciteitsmeter werd door de energieleverancier verwijderd omdat ermee geknoeid was.
Provincie:
Tag(s):