donderdag, 7. januari 2010 - 11:17

Bijna 60 aanmeldingen voor cultuurprijzen

Assen

Het Kunstennetwerk Drenthe heeft 58 aanmeldingen ontvangen voor de Talent- en Aanmoedigingsprijs 2009. De prijzen worden op woensdag 24 maart 2010 voor het eerst uitgereikt tijdens het Kunst en Cultuur Gala Drenthe. Volgens woordvoerder Helma Kwast zijn er nominaties in alle kunstdisciplines, waarbij vooral beeldende kunst en muziek goed vertegenwoordigd zijn.

Alle aanmeldingen worden voorgelegd aan twee verschillende jury’s die uit de aanmeldingen drie kandidaten per prijs aanwijzen. Deze genomineerden worden voorgelegd aan een landelijke jury, onder voorzitterschap van Sicko Heldoorn, burgemeester van Assen. De prijs bestaat in beide categorieën uit € 2.500,00 en een sculptuur.
De landelijke jury komt in maart bijeen om uit de zes genomineerden de winnaar van de Talentprijs en de winnaar van de Aanmoedigingsprijs aan te wijzen.

Op dat moment wordt ook gekeken naar de projectvoorstellen voor de commandantswoning op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Tot 1 maart is het mogelijk plannen en ideeën aan te dragen voor de invulling van de commandantswoning. De inzendtermijn is hiermee met een maand verlengd.

De commandantswoning staat centraal voor het symbool van de nazi-terreur en is van cultuurhistorisch belang. Het Herinneringscentrum wil de woning gebruiken voor activiteiten, die de woning een actieve invulling geven, welke recht doen aan de historie. Het beste idee wordt beloond met de innovatieprijs en zal ook uitgevoerd worden.

Naast de uitreiking van de verschillende cultuurprijzen van het Kunstennetwerk Drenthe wordt in november 2010 de Grote Culturele Prijs van Drenthe uitgereikt. De Culturele Prijs van Drenthe en de cultuurprijzen van het Kunstennetwerk vullen elkaar aan en geven een totaalbeeld van de diverse culturele initiatieven die het Drentse culturele veld rijk is.

De prijzen van het Kunstennetwerk Drenthe worden uitgereikt tijdens het Kunst en Cultuur Gala Drenthe dat plaats vindt in schouwburg Ogterop in Meppel. Tijdens het Gala vinden naast de prijsuitreikingen verschillende optredens en performances plaats van verschillende artiesten. De avond start met een diner en eindigt met muziek.
Provincie:
Tag(s):