maandag, 22. februari 2010 - 19:07

Bisdom: Homo's niet per definitie uitgesloten van communie

Eindhoven

Het bisdom in Den Bosch heeft vandaag op haar website een schriftelijke reactie geplaatst omtrent de consternatie die zich de afgelopen dagen de kop op heeft gestoken in het Noord-Brabantse Reusel.

Het bisdom wijst in de reactie erop dat mensen met homoseksuele neigingen niet per definitie zijn uitgesloten van het ontvangen van de heilige Communie en vraagt respect voor de opvatting van de Rooms Katholieke Kerk dat mensen die homoseksualiteit praktiseren afzien van het ontvangen van de heilige Communie.

Demonstratie
Gisteren werd in de kerk in Reusel onder toeziend oog van de massaal uitgerukte media, na advies met het bisdom, besloten om het sacrament niet te verstrekken aan de parochianen, omdat er homoseksuelen naar de kerk waren gekomen.

Volgens Omroep Brabant is bisschop Hurkmans bereidt om te praten met hoofdredacteur Henk Krol, die gisteren ook in Reusel aanwezig was. Leden van homo-organisaties zoals het COC en Embrace Pink willen zondag de dienst in de St. Jan van Den Bosch gaan bijwonen om hun standpunt duidelijk te maken.

Ook werd vandaag bekend dat een inwoner uit Cuijk contact heeft opgenomen met de politie om morgen aangifte te gaan doen tegen de pastoor wegens discriminatie.
Provincie:
Tag(s):