zaterdag, 17. april 2010 - 12:20

Bisdom stelt priester op non-actief

Rotterdam

Het bisdom Rotterdam heeft aangifte gedaan tegen een priester die werkzaam is op Sri Lanka. De man zou verdacht worden van seksueel misbruik en financiële malversaties.

In 1995 werden bij het bisdom Rotterdam berichten vernomen aangaande de levensstijl van deze priester. Hierbij was geen sprake van seksueel misbruik maar een mogelijk niet naleven van de celibaatsgelofte. Er werden naar destijds geen redenen vastgesteld om zijn pastorale opdracht in te trekken.

In juli 2009 werd het bisdom geïnformeerd over mogelijk seksueel misbruik en mogelijke financiële malversaties door deze priester in Sri Lanka. Er werd informatie ingewonnen, met enkele personen gesproken en naar bevestiging van de verhalen gezocht, vooralsnog met onvoldoende resultaat om de beschuldigingen te staven.

Om zeker te zijn van de zorgvuldigheid van het vooronderzoek besloot het bisdom in overleg te treden met het Openbaar Ministerie. Het bisdom heeft aangifte gedaan en de priester met onmiddellijke ingang op non-actief gezet.
Provincie:
Tag(s):