woensdag, 6. januari 2010 - 12:21

Bisschop Wiertz bezoekt Suriname

Roermond

Bisschop Frans Wiertz van het bisdom Roermond is dinsdag vertrokken voor een werkbezoek aan Suriname. De bisschop zal samen met vicaris Ton Storcken 10 dagen verblijven bij het bisdom in Paramaribo.

De bisschop zal tijdens zijn verblijf in Suriname kennismaken met priesters, parochiemedewerkers en tal van andere mensen die er in de Kerk actief zijn. Op het programma staan bezoeken aan pastorale centra, onderwijsinstellingen, gezondheidscentra, priesteropleidingen en diverse projecten die onder meer door het Missiebureau van het bisdom Roermond financieel worden ondersteund.

De bisschop brengt een bezoek aan twee inheemse dorpen in het westen van Suriname. Ook bezoekt de bisschop de bedevaartplaats Batavia. Bovendien brengt hij bezoeken aan een moskee, hindoetempel en Joodse synagoge.

Januari is sinds enkele jaren de maand waarin mgr. Wiertz buitenlandse werkbezoeken aflegt. In 2005 ging hij naar Guatemala, in 2006 bezocht hij Ghana, in 2007 India en in 2009 Kenia. Bisschop Wiertz hecht veel belang aan deze bezoeken, omdat het de breedheid en de vitaliteit van de Wereldkerk laat zien.
Provincie:
Tag(s):