zaterdag, 10. juli 2010 - 20:04

Bloemenregen voor oranjesupporters op Museumplein

Amsterdam

Zondag voor de WK- finale Nederland tegen Spanje zullen de supporters op pleinen in Amsterdam en Madrid worden verrast door een regen van zo’n 170.000 bloemen.

Het is een gebaar van sportiviteit en verbroedering aan de wereld, gesymboliseerd door Hollandse bloemen, een initiatief van Bloemenbureau Holland

In Amsterdam zal het bloemen regenen op het Museumplein over de daar verzamelde menigte. Het zijn 95.000 oranje gerbera's begeleid door biologisch afbreekbare kaartjes met de boodschap: "Wij houden van oranje. Het belooft volgens de organisatie een schitterend schouwspel te worden als de oranje wolk losbarst.

Gedurende drie minuten zal de hemel oranje gekleurd zijn, dat is de tijd die de bloemen nodig hebben om de grond te bereiken.

In Madrid gebeurt hetzelfde op het Plaza Cybellas, vlakbij de Puerta de Alcala. Daar zullen voornamelijk rode en gele bloemen neerdalen over de Spaanse supporters. Aan de Spaanse supporters wordt op vergelijkbare kaartjes de volgende boodschap gegeven:"Geniet van de wedstrijd". Ook hier zal de bloemenbui drie minuten duren.
Provincie:
Tag(s):