zaterdag, 17. april 2010 - 8:20

Blushelikopters weer ingezet in Bergen

Bergen

De Koninklijke Luchtmacht heeft vandaag weer 2 Cougar-transporthelikopters ingezet voor het blussen van de duinbrand in Bergen. De helikopters vertrokken vanmorgen om 06:30 uur vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen voor het nablussen van de brand.

donderdag zijn er ook 2 Cougars ingezet. Zij voerden samen 20 drops uit, goed voor zo’n 50.000 liter water. De helikopters keerden tegen 22:00 uur weer terug op Vliegbasis Gilze-Rijen, waar zij gestationeerd zijn.

Cougar- en Chinook-transporthelikopters van Defensie zijn de afgelopen jaren onder meer nationaal ingezet bij de cacaobrand in Zaandam, een natuurbrand bij Austerlitz, de duinbranden bij Heemskerk en een brand in een opslagloods in Venlo. In gemeente Bergen bluste de luchtmacht vorig jaar ook al duinbranden met deze helikopters.


Civiel-militaire samenwerking
Internationaal zijn de helikopters ingezet bij grote bosbranden in Portugal (2006) en Griekenland (2007). De helikopters leveren een belangrijke bijdrage bij het bestrijden van calamiteiten. Dit is een goed voorbeeld van civiel-militaire samenwerking.
Provincie:
Tag(s):