maandag, 19. juli 2010 - 13:21

Boetes voor achterlaten honden in warme auto's

Door de politie zijn afgelopen weekend, in samenwerking met medewerkers van de dierenambulance, enkele honden uit auto's gehaald. ‘De dieren waren door hun baasjes achtergelaten in de auto die stond geparkeerd in de volle zon’, meldt de politie maandag.

Ruitje ingetikt
Zaterdagmiddag kwam een melding binnen dat aan de Loane in Renesse een hond was achtergelaten in een auto die in de volle zon stond. Personeel van de dierenambulance gaf aan dat de hond uit de auto gehaald moest worden omdat hij het anders niet zou overleven. Een ruitje van de auto werd ingetikt om de hond uit de auto te halen. Op dat moment kwam de eigenaar aanlopen die gelijk een proces-verbaal kreeg.

Drinken
In dezelfde straat werden zondag rond 13.30 uur twee honden uit een auto gehaald. Het portier kon worden geopend waarna de honden uit de warme auto werden gehaald. De dieren werden in de bus van de dierenambulance geplaatst waar ze een bak drinken kregen. De eigenaar meldde zich rond 16.00 uur.

50 graden in de auto
Zondag rond 17.45 uur kwam een melding binnen dat op de Boulevard Evertsen in Vlissingen een hond in een afgesloten auto zat. Alle ramen waren dicht en de auto stond in de volle zon. Een metertje in de auto gaf een binnentemperatuur aan van 50 graden.

De dierenambulance werd gebeld om de hond uit de auto te bevrijden. In afwachting van hun komst kwam de eigenaar aanlopen die een proces-verbaal kreeg uitgedeeld. Hoe hoog de boete zal zijn, wordt beslist door de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):