woensdag, 22. september 2010 - 10:00

Bollenschuur door brand verloren gegaan

Julianadorp

Op een agrarisch bedrijf in Julianadorp bij Den Helder is woensdagochtend brand uitgebroken.

Vanmorgen rond 08.25 uur meldde de eigenaar van een bollenbedrijf aan de Middenvliet dat zijn bollenschuur in brand stond.

De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de schuur met bollen erin en met een afmeting van naar schatting 50 x 40 meter verloren ging. Het woonhuis voor de schuur kon gespaard worden en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer was het vuur om 09.20 uur meester en is daarna begonnen met nablussen.

Geringe hoeveelheid asbest

Bij de brand is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen. Omwonenden in een straal van 500 meter is uit voorzorg geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Overigens staan er weinig huizen in de landelijke omgeving van het pand. Nader onderzoek door de brandweer wees later uit dat de neergedaalde asbest beperkt is gebleven tot een paar honderd vierkante meter op landbouwgrond bij het bedrijf zelf. De gemeente Den Helder neemt maatregelen. Er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):