maandag, 28. juni 2010 - 21:45

Borger-Odoorn benoemd tot Cittaslow

Exloo

Borger-Odoorn is benoemd tot Cittaslow. Afgelopen zaterdag nam burgemeester Marco Out het keurmerk officieel in ontvangst tijdens de jaarvergadering van Cittaslow international in Zuid-Korea. Enthousiast liet hij weten dat de bijeenkomst daar “super indrukwekkend’’ is.

In de ambiance van het Historisch Museum in Seoel ontving Out het Cittaslow certificaat en bijbehorend juryrapport uit handen van de Zuid-Koreaanse minister van cultuur, sport en toerisme In Jhom Yu en de Italiaanse Cittaslow president Gian Luca Marconi. Een bijzonder moment, want daarmee behoort Borger-Odoorn tot één van de ongeveer 140 Cittaslow gemeenten ter wereld.

Met Borger-Odoorn werden nog 4 gemeenten gecertificeerd, waaronder het Nederlandse Alphen-Chaam, een Amerikaanse en een Turkse gemeente. Out benadrukte de impact van Cittaslow: ‘’Er is enorm veel belangstelling voor deze conferentie. Overal waar we komen tijdens het programma zijn uitgebreide ontvangstceremonies en er zijn hier veel journalisten en fotografen van over de hele wereld. We mogen echt trots zijn dat we als Borger-Odoorn aansluiting hebben gevonden bij Cittaslow.’’

Samen met de gemeenten Midden-Delfland en Alphen-Chaam vormt Borger-Odoorn nu het Nederlandse Cittaslow netwerk. De drie Nederlandse Cittaslow gemeenten gaan samenwerken om de kwaliteit van leven in de gemeenten te verbeteren, ervaring en kennis te delen en ideeën op te doen.

Voor het keurmerk Cittaslow komen gemeenten in aanmerking met minder dan 50.000 inwoners die tot de top behoren op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit.
Provincie:
Tag(s):