donderdag, 21. januari 2010 - 19:23

Bouw grootste Lidl distributiecentrum van start

Weert

Donderdag is in Weert het startsein gegeven voor de bouw van het grootste distributiecentrum van Lidl in Nederland. Dit gebeurde door het slaan van de eerste paal in de grond.

Het distributiecentrum, gevestigd op maar liefst 10 hectare van bedrijventerrein De Kempen in Weert, verzorgt straks de bevoorrading van 50 Lidl-winkels in Zuidoost-Nederland. Op termijn wordt dit uitgebreid naar 80 winkels. Daarnaast is het de intentie van de supermarktketen eveneens in Weert een vestiging te realiseren.

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is duurzaamheid een belangrijk thema. Door middel van de slogan “Op weg naar morgen!” vestigt de supermarkt aandacht op duurzame en eerlijke bedrijfsvoering. Het distributiecentrum kenmerkt zich door diverse milieuvriendelijke en energiezuinige aspecten. Zo wordt de restwarmte uit koelinstallaties benut ten behoeve van vloerverwarming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van materialen met een hoge isolatiewaarde. Het gebouw is tevens zo geconstrueerd dat het in de toekomst voorzien kan worden van zonnepanelen.

Het distributiecentrum heeft volop ruimte voor food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten. Bij ingebruikname van het distributiecentrum biedt het centrum werkgelegenheid aan circa 200 personen. Dit aantal groeit naar verwachting, op termijn naar ruim 300 personen. Het gaat dan met name om logistieke, maar ook administratieve en commerciële functies.
Lidl verwacht eind 2010 de oplevering van het distributiecentrum in Weert.
Provincie:
Tag(s):