dinsdag, 9. maart 2010 - 14:14

Bouwwanden station Lelystad opgesierd met cartoons

Lelystad

De bouwwanden bij de entree van het station Lelystad aan de westkant waar ook de rechtbank is gevestigd, krijgen weer kleur. Jongeren hebben in opdracht van ProRail een aantal cartoons gemaakt die een relatie hebben met de nieuwe spoorlijn Hanzelijn.

Dit heeft geresulteerd in drie tweeluiken, met elk een eigen onderwerp. Woensdag 10 maart 2010, 16.00 uur, worden de cartoons in het bijzijn van de jongeren onthuld.

Verschillende thema’s, verschillende uitingen
Ook al kregen de jongelui dezelfde opdracht, de resultaten zijn verrassend divers geworden. Zo heeft Dewi van der Zijden, 13 jaar , leerling Scholengemeenschap Lelystad, in haar cartoon gekozen voor het gevaar op en langs het spoor.

Femke Neumann, 15 jaar, eveneens leerling van de Scholengemeenschap Lelystad koos voor de spanning van het tijdig opleveren van het project Hanzelijn. Renzo van der Molen, 17 jaar wil graag naar de Grafische School. En dat is te zien. Hij heeft op ludieke wijze dier en natuur gecombineerd met de Hanzelijn. Met een goed gevoel voor verhoudingen.

Workshops
Om te komen tot een goed eindresultaat bood de Kubus de jongeren twee workshops aan. Onder begeleiding van Jeroen de Rond, grafisch kunstenaar uit Lelystad, konden zij hun creativiteit kwijt op panelen van 2 m bij 1,5 m (!). Het maken van cartoons was geen simpele opdracht. Door de enthousiaste inzet van De Kubus heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een aantal fraaie werken. Deze geven de stationsingang aan de westkant meer kleur! De cartoons blijven tot de zomer hangen.

Hanzelijn
ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen.

Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.
Provincie:
Tag(s):