maandag, 22. maart 2010 - 14:12

Boze buurman jaagt jeugd schrik aan met bijl

Hoorn

Een 49-jarige dronken man uit Hoorn is zondagmiddag op de Marskramer achter een vijftal jongens aangegaan, gewapend met een bijl. De man was kwaad en sloeg tegen een muur om hen schrik aan te jagen, zo verklaarde hij volgens de politie.

De jongeren van 14 tot 15 jaar oud waren bij een meisje op verjaarsvisite en speelden buiten een soort ‘tikkertje’ waarbij ze achter elkaar door de straat heen renden. Eén van hen viel in de tuin van de man die aan het ramen lappen was. Hij wond zich hierover op en over en weer werd het een en ander gezegd.

Volgens de man zou één van de jongens een mes bij zich hebben. De man ging vervolgens naar binnen en kwam met een bijl weer naar buiten. Hij rende achter de jongeren aan en had het gemunt op een 15-jarige jongen uit Hoorn.

De man zwaaide op enige afstand van deze jongen met de bijl en raakte daarbij een muur. De jongen zag kans om weg te fietsen maar deed later met zijn vader aangifte bij de politie van poging tot zware mishandeling. De verdachte werd door de politie bij zijn woning aangehouden.

Hij werd in verband met een nader onderzoek gisteravond in verzekering gesteld. De bijl werd in beslag genomen, de jongens ontkenden met een mes gedreigd te hebben.
Provincie:
Tag(s):