zondag, 16. mei 2010 - 15:49

Brand in oefenauto bij brandweerkazerne Katwijk

Katwijk

In de nacht van zaterdag op zondag 16 mei kwam er om 01:40 uur bij de meldkamer een melding binnen van een autobrand. De brand bleek op het adres zelf te zijn van de brandweerkazerne aan de Prins Hendrikkade 12 in Katwijk.

De brandweer heeft daar een oude oefenauto staan die in de brand stond. Hoe snel de brandweer ook ter plaatse was, de vlammen grepen al snel om zich heen. Nabij de auto stonden ook twee containers met oefenmateriaal maar door snel ingrijpen van de brandweer kon voorkomen worden dat deze schade opliepen.

De brandweer bluste met de hogedrukspuit en met schuim om het voertuig volledig te blussen. Omdat deze auto al was gebruikt voor het oefenen van het openknippen en de brand ook flink had huisgehouden is de brandweer klaar met deze auto want veel is er niet meer van over.

Ongeveer een jaar geleden was hier op precies dezelfde plek ook al een oefenauto in brand gestoken, de politie sluit brandstichting nu dan ook niet uit. Na twintig minuten was de klus geklaard en keerden de brandweermannen weer terug naar huis.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):