vrijdag, 1. januari 2010 - 20:12

Brand in voormalig Sinaï centrum Amersfoort

Amersfoort

In het voormalige Sinaï Centrum in Amersfoort heeft vrijdagmiddag een zeer grote brand gewoed. Het pand is enige tijd gekraakt geweest en stond inmiddels weer leeg omdat in het nieuwe jaar met de sloop zou worden begonnen.

Eerder op de dag waren er al drie brandjes geweest in het slooppand, maar die konden snel worden geblust. Bij de vierde poging tot brandstichting was het raak en sloegen de vlammen torenhoog uit het pand.

De brand ging gepaard met dikke zwarte rookwolken, die werden veroorzaakt door de bitumen dakbedekking van het pand. De rookwolken waren in de wijde omtrek zichtbaar.

De brandweer heeft grote moeite met het blussen van het pand, omdat er onvoldoende bluswater in het gebied beschikbaar is. Er is één brandput in de nabijheid, maar de overige watervoorzieningen van het pand zelf waren afgesloten in verband met de aanwezigheid van krakers. De dichtstbijzijnde watervoorziening die verder beschikbaar was de Stichtse Rotonde, op enkele honderden meters van de brandhaard verwijderd. De brandweer had delen van de naastgelegen weg in gebruik genomen voor de watertoevoer.
Provincie:
Tag(s):