donderdag, 11. maart 2010 - 17:11

Brand met fatale afloop in Veendam is aangestoken

Veendam

Technisch onderzoek in het pand van de Scheer & Foppen aan de Kerkstraat in Veendam heeft aanknopingspunten opgeleverd die wijzen in de richting van brandstichting. Dit maakte politiewoordvoerder Martin Tillema bekend aan Blik op Nieuws.

De politie heeft afgelopen maandag een groot onderzoeksteam opgestart om de brandstichtingen op te lossen. Het team is onder andere bezig met een uitgebreid buurtonderzoek, het uitkijken van camerabeelden en het horen van getuigen. Eerder was al duidelijk dat de brand bij de discotheek aan het Prins Hendrikplein is aangestoken.

Volgens de woordvoerder heeft een eerdere getuigenoproep maar tot drie telefoontjes geleid. De politie doet nogmaals een beroep op een ieder die meer informatie heeft over de brandstichtingen of de veroorzaker(s) daarvan, om dit te melden bij de politie. Ook mensen die kort na het ontstaan van beide branden foto- en/of filmmateriaal hebben gemaakt, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Bij de brand aan de Kerkstraat kwam de Veendamse brandweerman Wiebe de Vries om het leven. Hij werd bedolven onder het puin toen een muur instortte.

Naar aanleiding van de brandstichtingen doen politie en gemeente er alles aan om de veiligheid van de inwoners van Veendam te waarborgen. Zo is er extra toezicht en worden camerabeelden ’s avonds en ‘s nachts live uitgekeken.
Provincie:
Tag(s):