zondag, 14. februari 2010 - 0:08

Brand verwoest winkel in Nijmegen

Nijmegen

Zaterdagochtend omstreeks 06.30 uur is brand uitgebroken in een winkelpand aan de Weurtseweg in Nijmegen. De winkel verkocht matrassen. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand volledig afbrandde.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat het een grote uitslaande brand betrof. Omdat het bewuste pand direct in verbinding stond met een ander pand, was de bestrijding van de brand voornamelijk gericht op het voorkomen dat deze zou overslaan. De brand veroorzaakte een grote rookontwikkeling en de wind stond in de richting van een nabij gelegen woonwijk. De politie heeft de bewoners met hun omroepinstallatie verzocht ramen en deuren gesloten te houden. De wijk werd ruim afgezet zodat de brandweer haar werk goed kon uitvoeren. Rond 09.00 uur kon de politie het bericht verspreiden dat alles weer veilig was.

Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Bij metingen tijdens de brand bij het bewuste pand en in de wijk, zijn geen stoffen waargenomen die een gevaar zouden kunnen opleveren voor de volksgezondheid. Om 08.05 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Onderzoek van de forensische recherche zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van de brand.
Provincie:
Tag(s):