donderdag, 14. januari 2010 - 16:51

Brandweer Amsterdam-Amstelland opent nieuw hoofdkantoor(alleen BO112)

Amsterdam

Het hoofdkantoor van Brandweer Amsterdam-Amstelland is verhuisd van hartje Amsterdam naar Amsterdam Zuidoost. ‘Het nieuwe pand biedt ruimte aan alle stafmedewerkers en officieren’, meldt de brandweer donderdag.

De nieuwe werkplek van het brandweerkantoorpersoneel voldoet aan alle eisen van een modern kantoor: open, flexibel en natuurlijk brandveilig. Dinsdag 12 januari is het pand officieel geopend door burgemeester Cohen.

Behulpzaam, Deskundig, Daadkrachtig
Caroline van de Wiel, commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland: “De brandweer is een organisatie van daadkracht. Dat verwachten we ook van het kantoorpersoneel. Het nieuwe gebouw kan daar heel goed bij ondersteunen. De ruimten zijn open, je komt elkaar vaker tegen en hakt zo gemakkelijker knopen door.” De commandant denkt bovendien een slag te kunnen maken in deskundigheid nu ze straks alle officieren dicht bij zich heeft: “De officieren vormen inhoudelijk de ruggengraat van de brandweerorganisatie, we kunnen nu veel gemakkelijker over en weer advies inwinnen.” Zo kan het kantoorpersoneel de brandweerlieden van de kazernes nog beter ondersteunen in behulpzaamheid bij brand en andere calamiteiten. Want daar draait het natuurlijk allemaal om, volgens de commandant.

Brandveilig
Het nieuwe kantoor voldoet aan de eisen die de wet stelt. Maar het nieuwe pand heeft wat betreft commandant Van de Wiel, echt een voorbeeldfunctie: “Alle voorzieningen die er maar kunnen worden getroffen op het gebied van brandveiligheid, konden we in het moderne pand in Amsterdam Zuidoost ook daadwerkelijk treffen. Natuurlijk organiseren we straks ook jaarlijks controles. Een brandhaspel, leuk als die er hangt, maar als die niet elk jaar wordt gekeurd, heb je er niets aan.”
Provincie:
Tag(s):