dinsdag, 24. augustus 2010 - 14:45

Brandweer Lelystad houdt open dag

Lelystad

Spectaculaire demonstraties, demo’s van de Jeugdbrandweer en diverse activiteiten voor kinderen zijn slechts een paar ingrediënten van de open dag die op zaterdag 4 september door Brandweer Flevoland, Post Lelystad wordt gehouden.

Op deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur op de kazerne aan de Gordiaandreef 101 in Lelystad van alles te doen. Op de kazerne geeft de brandweer hulpverleningsdemonstraties, kleine en grote blusshows, worden er auto’s opengeknipt.

Duikers verzorgen een demo in een speciale duiktank die van glas is zodat men op een interactieve manier kan zien wat een brandweerduiker onderwater doet. Bij veel demonstraties wordt door brandweermensen uitleg gegeven.

Maar er is meer te doen. De jeugdbrandweer geeft een demo en biedt de jeugd de mogelijkheid om zelf aan een lage druk straalpijp te staan. Verder zijn voertuigen van ambulancedienst, provincie, politie en Defensie aanwezig.

Mensen van de betreffende organisaties zijn beschikbaar om uitleg te geven over hun voertuigen. De brandweer geeft het publiek de gelegenheid om met de nieuwe hoogwerker mee te gaan naar 34 meter hoogte en van de skyline van Lelystad te genieten.
Provincie:
Tag(s):