maandag, 14. juni 2010 - 19:54

Brandweer ZuidWest Drenthe gaat naar school

Diever

Burgemeester Slagman van de gemeente Westerveld geeft donderdag het startsein voor de brandveiligheidslessen op de basisscholen in Zuidwest-Drenthe.

Dit doet zij samen met districtscommandant Ike Kortleven van brandweer ZuidWest Drenthe. Vrijwilligers van de post Diever brengen hen in een tankautospuit naar basisschool De Singelier in Diever.

Groep zeven krijgt hier de eerste officiële les. De belangrijkste boodschap is dat de kinderen bekend worden met brandveiligheid. Dat ze weten hoe brand voorkomen kan worden. Hoe brand ontdekt kan worden. En wat te doen tijdens brand. Ook het maken van een vluchtplan is hierbij belangrijk.

Smokey de Rookmelder is aanwezig en wacht de genodigden en scholieren op. Smokey is het beeldmerk van brandveiligheid in Drenthe. Smokey moet mensen bewuster maken over brandveiligheid. De rookmelder komt hierbij ook sterk naar voren. Zoals een hond blaft bij indringers, zo piept een rookmelder bij een andere indringer, namelijk rook.

Alle basisscholen in de gemeente Meppel, De Wolden en Westerveld hebben eind april een uitnodiging ontvangen over de brandveiligheidslessen op school. Groep zeven en acht van de basisschool krijgen eens per twee jaar brandveiligheidslessen van de brandweer. De eerste aanmeldingen zijn binnen. De leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Hoogeveen hebben tijdens brandweerscholendag een kijkje achter de schermen genomen en hebben educatie over brandveiligheid gekregen. Deze scholendag werd op 7 juni gehouden.

Brandweer ZuidWest Drenthe werkt samen met gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de brandweerzorg van 130.000 inwoners. Brandweer ZuidWest Drenthe werkt onder leiding van districtscommandant Ike Kortleven.
Provincie:
Tag(s):