donderdag, 24. juni 2010 - 21:12

Brandweer ZuidWest Drenthe voert campingcontrole uit

Regio

Brandweer ZuidWest Drenthe houdt woensdag een grote campingcontrole in de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld. De actie staat in het teken van het bevorderen van het bewustzijn van brandveiligheid. Thuis maar ook op vakantie. Naast deze controles wordt voorlichting gegeven over brandveiligheid op het vakantieverblijf.

Districtscommandant Ike Kortleven: “Een brandveilige omgeving voor campingexploitanten en hun gasten is belangrijk. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid spelen hierin een grote rol. Met deze controles en voorlichting wil Brandweer ZuidWest het brandveiligheidbewustzijn op campings verhogen.“

Kortleven geeft het startsein voor de uitvoering van de ‘campingcontrole 2010’ op de brandweerkazerne in Zuidwolde. Vanuit deze locatie gaan twintig handhavers van brandweer ZuidWest Drenthe op pad om de campings te controleren. Met de controle worden brandgevaarlijke situaties ter plekke opgelost. Bijvoorbeeld het vrijmaken van de vluchtroute en het ontgrendelen van nooduitgangen. Als dit niet direct mogelijk is, vindt een hercontrole plaats op een later tijdstip.
Provincie:
Tag(s):