vrijdag, 10. september 2010 - 9:19 Update: 08-07-2014 1:02

Braziliaan Douglas wil voor Oranje uitkomen

Enschede

(Elfvoetbal) De discussie laaide al eens eerder op, maar Douglas heeft zelf inmiddels een besluit genomen. De Braziliaanse verdediger van FC Twente wil graag uitkomen voor Oranje.

"Als de kans zich voordoet, wil ik graag voor het Nederlands elftal spelen", aldus de lange stopper in het AD. "Tot dusverre heb ik me bij vragen van journalisten op de vlakte gehouden, omdat ik het simpelweg nog niet wist. Dan zei ik diplomatiek: 'Ik ga er pas over nadenken als het verzoek er komt'. Maar de afgelopen maanden heb ik nagedacht. En nu ben ik er uit. Mocht meneer Van Marwijk me nodig hebben voor Oranje, dan twijfel ik niet langer en zeg ik ja."

Als Bert van Marwijk een beroep op Douglas wil doen, zal hij zich laten naturaliseren tot Nederlander. "Ik ben en blijf een echte Braziliaan, maar mijn gevoel voor Brazilië is de laatste tijd minder geworden. Daar ben ik heel eerlijk in. Natuurlijk wil ik het liefst voor de Selecão spelen, maar dat lijkt me op dit moment niet realistisch. Ik heb van de nieuwe bondscoach niets gehoord. Hij volgt de Nederlandse competitie ook niet, denk ik. David Luiz, een jonge centrumverdediger van Benfica, is bijvoorbeeld wel geselecteerd."

Douglas hoopt op een belletje van de bondscoach van Oranje, een team waar hij graag in zou spelen. "Daar zou ik wel passen denk ik, ook qua niveau. Ik heb bij FC Twente de laatste jaren ontzettend veel geleerd, ben steeds beter geworden, completer ook. Het niveau bij de club ligt hoog en ik ben gewend geraakt aan de Nederlandse manier van voetballen", besluit de verdediger.
Categorie:
Tag(s):