vrijdag, 9. juli 2010 - 8:48

Brugspringer overlijdt na ongelukkige sprong

Dordrecht

Een man uit Dordrecht is donderdagavond om het leven gekomen na een sprong van een brug aan de Dokweg in Dordrecht.

De man sprong met een vriend van de rand van de fietsbrug bij de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht.

Het slachtoffer kwam vermoedelijk ongelukkig in het water terecht en kwam daardoor niet meer boven. Zijn vriend sloeg direct alarm waarop meerdere hulpdiensten uitrukten voor een zoekactie. Duikploegen van de brandweer, de Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat zochten naar de man en vonden hem ongeveer na 20 minuten op de plek in het water waar hij terechtkwam na de sprong.

In zeer kritieke toestand werd hij aan boord van een boot van Rijkswaterstaat gehaald waar het medisch team van de traumahelikopter hem reanimeerde. Helaas mocht deze hulpverlening niet meer baten en is de man overleden.

Waarschuwing

De politie kan niet vaak genoeg waarschuwen hoe gevaarlijk het is om bij zomers weer van bruggen af te springen. De hoogte waarvan wordt gesprongen, de stroming en mogelijk scheepvaartverkeer zijn factoren die levensgevaarlijk zijn. Bovenstaand noodlottig incident laat dit helaas ook zien. Laat een ieder gewaarschuwd en verstandig zijn en kiezen voor verkoeling en vertier op de daarvoor bestemde recreatiemogelijkheden.
Provincie:
Tag(s):