woensdag, 7. april 2010 - 8:41 Update: 08-07-2014 1:05

Bryan Ruiz: 'Voor 15 miljoen ben ik te koop'

(Elf Voetbal) Bryan Ruiz ziet een transfer naar Spanje komende zomer wel zitten. De Costaricaan beweert een clausule in zijn contract te hebben, waardoor belangstellende clubs 15 miljoen euro aan FC Twente moeten betalen om hem uit Enschede los te weken.

De clubtopscorer van FC Twente met 23 goals staat open voor een vertrek uit Nederland. "Ik weet dat er een clausule in mijn contract is van 15 miljoen euro. Ik weet niet of FC Twente bereid zal zijn om te onderhandelen. Maar als een team me wil hebben, moeten ze die 15 miljoen betalen en ben ik volledig vrij", zegt Ruiz tegen Efe radio.

"Ik ben al gebeld door clubs, maar in dit stadium richt ik me op de rest van het seizoen. Op 2 mei eindigt de competitie hier. Dan zal ik me concentreren op de aanbiedingen en kijken of er een mogelijkheid is om de sprong te maken naar een betere competitie."

De Primera Division is daarbij favoriet voor Ruiz. Al van kinds af aan volgt de Costaricaan die competitie. "Ik heb de techniek en snelheid om daar te spelen. Het is een grote competitie en ik wil er graag spelen. Maar ik sluit de deur niet voor Engeland, Duitsland of Italië. Maar ik ga liever naar de Spaanse competitie."

"Toen ik nog een kind was, was mijn grootvader nogal een fan van Real Madrid. Hij zag altijd hun wedstrijden, dus op dat moment was ik voor Real Madrid. Maar nu hou ik het spel van Barcelona. Het is indrukwekkend", durft Ruiz hardop te dromen.
Categorie:
Tag(s):