zondag, 28. maart 2010 - 17:22

Buitenlandse bestuurster na 37 overtredingen aan de kant

Haarlemmermeer

De videosurveillanten van politie Kennemerland hebben zaterdagochtend rond 05.45 uur een 34-jarige Haarlemse aan de kant gezet, nadat zij minimaal 37 verkeersovertredingen had begaan. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

35x geflitst
De politie wist dat auto waarin de vrouw reed, de afgelopen tijd 35 keer met hoge snelheid was gefotografeerd door een radarpaal op de Schipholweg. Omdat de vrouw in een auto reed met een buitenlands kenteken, wilde de politie de auto staande houden om erachter te komen wie de bestuurder was èn om de overtredingen te doen stoppen.

Een motoragent op een onopvallende dienstmotor zag de bewuste auto rond 05.40 uur over de Schipholweg rijden. Na een meting met de lasergun bleek dat de bestuurster wederom een flinke snelheidsoverschrijding had. De onopvallende videosurveillanceauto ging achter de bestuurster aan en daarbij werd na snelheidsmetingen direct duidelijk dat zij continu veel te hard èn onnodig links reed.

De videosurveillanten wisten de vrouw op een veilige manier aan de kant te zetten en verzochten haar mee te rijden naar het politiebureau in Hoofddorp. Daar verklaarde de vrouw dat zij alle 35 snelheidsovertredingen had gepleegd die op de radarfoto's stonden.

Boetebedrag bijna € 3000,-\
De 34-jarige Haarlemse betaalde deze 35 boetes, een bedrag van ruim € 2.350, -, direct. Zij kreeg daarnaast nog twee bekeuringen. Eén voor het onnodig links rijden en één voor de net gepleegde snelheidsovertreding op die zaterdag.
Provincie:
Tag(s):