vrijdag, 10. september 2010 - 15:56

Buitenlandse student krijgt parkeervergunning in Maastricht

Maastricht

De Gemeente Maastricht en Maastricht University starten een proef om de parkeeroverlast van buitenlandse studenten te verminderen. Studenten die geen kamer hebben in Maastricht, maar op en neer reizen vanuit hun buitenlandse woonplaats naar Maastricht, kunnen vanaf september 2010 een
parkeervergunning aanvragen en daarmee overdag hun auto parkeren in de buurten Brusselsepoort, Mariaberg, Jekerdal, Villapark en Sint Pieter en het parkeerterrein onder de Noorderbrug/Franciscus Romanusweg.

Met de regeling hopen de universiteit en de gemeente een verschuiving te verkrijgen van het parkeren in gebieden waar nu een grote parkeerdruk bestaat naar gebieden waar nog ruimte is. De vergunning kost de studenten €5,- per maand . De proef start per september 2010 en eindigt 1 augustus 2011. Daarna wordt besloten of de proef wordt voortgezet.

Naast de pendelende studenten is er ook een grote groep buitenlandse studenten die in Maastricht of omgeving wonen. Deze studenten kunnen hun auto vanaf september 2010 24 uur per dag gratis parkeren op een parkeerterrein van Maastricht University op Randwyck. Bij dit parkeerterrein worden ook fietsenstallingen gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):