zaterdag, 1. mei 2010 - 13:09

Burgemeester Jorritsma opent theaterlocatie SILO 8

Almere

Bij Almere strand heeft burgemeester Jorritsma donderdagmiddag officieel de theaterlocatie van het buitenspektakel SILO 8 geopend. Daarmee neemt theatergezelschap Vis a Vis officieel het imposante decor in gebruik voor de voorstellingen die van 18 mei t/m 27 juni te zien zijn.

Met de openingshandeling werd een tipje van de sluier opgelicht van de spectaculaire effecten die de voorstelling in petto heeft. Van 18 mei t/m 27 juni kunnen per avond 800 toeschouwers gaan genieten van een voorstelling vol ontroering, humor, vliegende objecten en vuurwerk.

Sinds enkele maanden is Theatergezelschap Vis a Vis op de exclusieve locatie aan de Muiderzandweg druk met de voorbereidingen van SILO 8. Speciaal voor burgemeester Jorritsma stelt Vi s a Vis een reeks vrijkaarten ter beschikking die donderdagmiddag in de vorm van een cheque werden overhandigd. Het is aan de burgemeester om de vrijkaarten te schenken aan een groep inwoners van Almere die het wat haar betreft verdiend hebben om een avondje uit te gaan.

Europees succes
In Zwitserland wordt Silo 8 al 4 jaar lang met groot succes gespeeld door Karl’s Kühne Gassenschau. Met de 400.000 bezoekers die deze voorstelling inmiddels heeft getrokken kan met recht gesproken worden van een van de succesvolste spektakels van het afgelopen decennium in Europa. Theatergezelschap Vis à Vis herschreef de voorstelling voor Nederlands publiek en combineerde het met haar eigen stijl.


‘Zonder cultuur geen stad, daarom ben ik er trots op dat Vis a Vis zich in Almere heeft gevestigd’, aldus Jorritsma.
Provincie:
Tag(s):