maandag, 29. maart 2010 - 19:38

Burgemeester Mans sluit 5 woningen en internetcafé

Maastricht

Burgemeester Jan Mans van Maastricht heeft de afgelopen twee maanden vijf woningen gesloten vanwege handel in harddrugs en grote hoeveelheden softdrugs. Ook is een internetcafé gesloten, zo meldt de gemeente.

De woningen die zijn gesloten liggen aan de Franciscus Romanusweg, Statensingel, Haspengouw, Volksbondweg en Ambyerstraat-Zuid. De woningen zijn gesloten voor de duur van drie maanden. Het internetcafé, aan de Frankenstraat, is gesloten voor de duur van één jaar vanwege handel in harddrugs.

De sluiting van de woningen aan de Volksbondweg en de Statensingel is een gevolg van alerte meldingen van buurtbewoners over overlast vanuit het pand, waardoor het Flexteam van de gemeente de woning nader heeft kunnen controleren. Bij de controle van het pand is in een van de kamers harddrugs aangetroffen. De andere sluitingen zijn een gevolg van acties in het kader van het project Borderlines en de basiseenheid. Deze acties zijn mede opgestart naar aanleidingen van meldingen van buurtbewoners en meldingen op het drugsmeldpunt.
Provincie:
Tag(s):