donderdag, 22. april 2010 - 20:29

Burgemeester verbiedt verkoopactie Tango

Haarlemmermeer

Een verkoopactie van tankstation van Tango in Beinsdorp heeft zondag 11 april en zaterdag 17 april tot ernstige verkeersopstoppingen geleid. Zowel op de Venneperweg, de IJweg als de Hillegommerdijk en dat in beide rijrichtingen.

Na overleg met de politie heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer besloten de komende twee zaterdagen de verkoopactie van Tango in Beinsdorp te verbieden. Dit maakt de gemeente Haarlemmermeer op haar website bekend.

In Hoofddorp is de actie van Tango wél toegestaan omdat hier het verkeer beter is te reguleren. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, dan sluit de politie het tankstation alsnog.

Het verbod op de verkoopactie in Beinsdorp betekent overigens niet dat het tankstation moet worden gesloten. Het mag open zijn maar dient dan wel de reguliere kortingsprijs te hanteren en niet de prijzen die zijn gekoppeld aan de verkoopactie voor benzine en diesel. Overigens heeft Tango inmiddels uit maatschappelijk oogpunt zijn verkoopactie in Beinsdorp afgelast.


Irritaties

Burgemeester Weterings: “De verkeersopstoppingen als gevolg van de verkoopacties leidden eerder tot grote irritaties, zowel bij andere ondernemers in de buurt als bij automobilisten die niet voor de actie kwamen.

De inzet van verkeersregelaars had geen effect omdat het verkeer dusdanig vaststond dat er niets meer viel te reguleren. Bovendien weigerden veel automobilisten hun aanwijzingen op te volgen. Uiteindelijk is op last van de politie de actie op zaterdag 17 april om 12:30 uur stopgezet om verdere escalatie te voorkomen.

De gemeente heeft daarvoor dranghekken geleverd. De dorpsraad van Beinsdorp heeft namens de inwoners, die zich zorgen maakten over de bereikbaarheid van hun dorp, zijn ongenoegen geuit.

Dit alles bij elkaar opgeteld maakt de verkoopacties onwenselijk. Daarom heb ik in het kader van handhaving van de openbare orde de verkoopactie verboden. Waarbij nog als extra argument meetelt, dat aanstaande zaterdag 24 april het jaarlijkse Bloemencorso plaatsvindt.”
Provincie:
Tag(s):