vrijdag, 22. januari 2010 - 17:20

Burgemeester Zaltbommel bedreigd

Zaltbommel

Burgemeester van den Bosch van Zaltbommel wordt na persoonlijke bedreigingen beveiligd. Aanleiding was een zoektocht van de politie dinsdagavond naar twee winkeldieven in het Marokkaanse buurthuis Al Amal doorzocht.

Daarbij is de politie door een grote groep jongeren dusdanig onheus bejegend en gehinderd bij haar werkzaamheden, dat zij direct besloten heeft om het buurthuis te ontruimen. De burgemeester heeft de ongeregelgheden afgekeurd en wordt nu bedreigd.

Buiten het buurthuis ontstond vervolgens een gespannen sfeer, waarbij onder andere auto’s zijn vernield. Met de inzet van veel politiemankracht, de Marokkaanse buurtvaders, de jongerenwerkers en de wijkcoördinator keerde in de loop van de avond de rust terug.

Vervolgens heeft het bestuur van Al Amal zelf besloten om het buurthuis voorlopig te sluiten. Donderdag zijn er opnieuw ongeregeldheden door een kleine groep Marokkaanse jongeren geconstateerd.

Verklaring burgemeester Van den Bosch
Al langer wordt er in Zaltbommel overlast veroorzaakt door een groep Marokkaanse jongeren. ‘De onrust die hiermee gepaard en de gevoelens van onveiligheid van de inwoners van Zaltbommel, betreur ik ten zeerste. Ook dat mijn eigen veiligheid onder druk staat, vind ik buitengewoon vervelend. De Marokkaanse gemeenschap heeft inmiddels aan mij laten weten dat zij dergelijk gedrag afkeuren en werkt nauw samen met gemeente en politie om de jongeren tot de orde te roepen. Er is extra politiecapaciteit voor Zaltbommel beschikbaar. Bij verdere ongeregeldheden zal er niets meer getolereerd worden en zal de politie ingrijpen’, aldus burgemeester Van den Bosch.

De Marokkaanse buurtvaders, de jongerenwerkers van de Stichting Orion, politie en gemeente Zaltbommel werkennauw samen om de problemen met de kleine groep Marokkaanse jongeren het hoofd te bieden. Alle partijen zijn voortdurend met elkaar in gesprek.
Provincie:
Tag(s):