dinsdag, 18. mei 2010 - 21:22

Burgemeesters openen Reestdal Fair 2010

De Wijk

Burgemeesters Jan Westmaas van Meppel en Peter Snijders van De Wolden verzorgen zaterdag 29 mei om 12 uur gezamenlijk de opening van de Reestdal Fair in de Wijk. In de bijzondere Kloostertuin van landgoed Dickninge worden bezoekers op zaterdag 29 en zondag 30 mei tussen 11.00 en 18.00 uur verwelkomd.

Bijna zestig standhouders presenteren zich bij dit gezellige evenement voor jong en oud. Daarnaast is er muziek van Trust en Nyxx, zijn de Ridders van de IJssel weer present en kunnen bezoekers elkaar treffen op het uitgebreide horecaplein. Ook is er een verloting met leuke prijzen.

De Reestdal Fair wordt voor de tweede maal georganiseerd door de Soroptimistclub Meppel e.o. Deze club van optimistische vrouwen zet zich gezamenlijk in voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het nieuw te bouwen Hospice Eesinge in Meppel.

De afgelopen maanden waren de leden druk met alle voorbereidingen. Op woensdag 26 mei wordt met de opbouw van de tenten begonnen. De daarop volgende dagen zal de fair steeds meer gestalte krijgen. Het is de bedoeling dat de fair het succes van vorig jaar overtreft. Toen telde de organisatie ruim 4300 bezoekers en werd € 6500 overgemaakt naar het goede doel. Door de verdere professionalisering, gaat men er vanuit dat zowel de bezoekersaantallen als de opbrengst dit jaar groeien.

In de luxe pagodetenten zullen tal van standhouders hun producten presenteren. Er zijn woonartikelen als groendecoratie, buitenmeubels, designartikelen, servies en brocante. Kleding in de vorm van exclusieve damesmode, kinderkleding en outdoormode, maar ook sieraden en brillen. Uiteraard ontbreken de tassen en hoeden niet. Ook gezondheidartikelen als huidverzorging, nagelverzorging en gezonde voeding zijn vertegenwoordigd in de stands. Verder zijn er op de fair verschillende stands te vinden met fotografie en schilderijen.

De Soroptimisten willen dat de fair een heerlijk dagje uit wordt voor het hele gezin. Mede-organisator Alychet Bosma: `De Reestdal Fair moet een evenement van naam en faam worden. Dus zeker geen braderie of dorpsmarkt, maar een mooie en bijzondere fair waar men zich een hele dag kan vermaken. En in deze mooie omgeving en met hopelijk mooi weer, zijn we vast van plan om het succes van vorig jaar te overtreffen.’
Provincie:
Tag(s):