zaterdag, 10. april 2010 - 21:21

Burgernetactie na brandstichting in drie auto’s

Leeuwarden

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar drie autobranden die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvonden.

Het begon op de Kastanjestraat waar rond 02.45 uur een brand woedde in een personenauto.

Het voertuig brandde aan de voorzijde geheel uit en kan als verloren worden beschouwd. Omdat niet duidelijk was hoe de brand was ontstaan werd er gestart met de aangifte van brandstichting.

Om 03.15 uur kwam de melding van een tweede autobrand op de Eikenstraat. Ter plaatse bleek dat van een personenauto beide voorbanden in de brand stonden. Dit kon worden geblust doordat een buurman met een emmer water kwam helpen.

Enkele minuten later kwam de derde melding binnen. Op de Populierenstraat bleek de voorband van een personenauto in de brand stond. De brand was nog niet zo hevig en dus nog maar net aangestoken.

Omdat het goed mogelijk was dat de dader in de buurt was werd een oproep via Burgernet opgestart. In totaal werden 439 Burgernetdeelnemers gevraagd mee te kijken en de politie te alarmeren als er verdacht gedrag nabij geparkeerde auto’s plaatsvond. Dit heeft geen aanhouding opgeleverd. De technische recherche doet onderzoek. Van alle betrokken autobezitters is of wordt in de loop van dit weekend de aangifte opgenomen.
Provincie:
Tag(s):