woensdag, 12. mei 2010 - 17:46 Update: 08-07-2014 1:04

BV Veendam officieel failliet

Veendam

(Elfvoetbal) BV Veendam is officieel failliet. Na 115 jaar is de club ten onder gegaan aan financiële problemen. Dat maakte bewindvoerder Wim Entzinger woensdag bekend.

Op 31 maart van dit jaar werd al surseance van betaling aangevraagd en op 28 april werd bij de rechtbank het faillissement aangevraagd. Die laatste stap werd vertraagd, maar de situatie bleek niet te redden. Om tien uur woensdagochtend sprak de rechtbank van Groningen alsnog het faillissement uit. Daarop lichtte Entzinger het personeel in en belegde een persconferentie.

Veendam had voor het komende seizoen een tekort van 350.000 euro. Er was nog hoop om dat gat met een transfer van Michael de Leeuw te dichten, maar er kwam geen serieus bod binnen. Daarom vroeg Entzinger woensdagochtend het faillissement van de club aan. De KNVB is inmiddels op de hoogte gesteld.

Entzinger is aangewezen als curator van Veendam. De bezittingen van de club worden geveild. De vorderingen op derden worden geïncasseerd, waarna de opbrengsten worden verdeeld onder de schuldeisers. De benefietwedstrijd die vrijdag op het programma stond om BV Veendam te redden, wordt geschrapt.
Categorie:
Tag(s):