maandag, 4. oktober 2010 - 10:19

Cabrioletrijder gewond door koperen leiding 'regen'

Amersfoort

Als cabrioletrijder moet je in Nederland altijd rekening houden dat er plots een bui boven je bolide kan hangen waar je een natte bol aan over kan houden. Maar waar een Arnhemse cabrioletrijder zondag niet op gerekend had, was een koperen leiding die uit de lucht kwam zetten en boven op zijn hoofd terecht kwam.

Omstreeks 15.30 uur reed een 18-jarige automobilist uit Arnhem over de Rijkweg A28. Voor hem remde het verkeer af en de man remde ook. Een 40-jarige automobilist uit Rijssen reed achter de 18-jarige man en keek op dat moment naar de ambulance die op de andere weghelft reed en had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem stilstond.

De man remde stevig maar kon een aanrijding niet voorkomen en botste op zijn voorganger. De man uit Rijssen reed in een bestelbus en vervoerde op het dak van zijn busje koperen buizen. Deze schoten door de beveiliging heen en kwamen in de open cabrio terecht van de man uit Arnhem. Deze kreeg een buis tegen zijn hoofd en raakte gewond. Twee anderen buizen beschadigden zijn radio. De man liep een hoofdwond en een lichte hersenschudding op.
Provincie:
Tag(s):