donderdag, 4. februari 2010 - 11:05

Camera’s voor verkeerstellingen op de N57 en N59

Momenteel worden langs de N57 en de N59 camera’s geplaatst voor verkeerstellingen ten behoeve van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). Dit is een samenwerkingsverband, waarin nu vijftien overheden deelnemen waaronder ook Rijkswaterstaat.

In de Nationale Databank Wegverkeersgegevens worden realtime alle belangrijke verkeersgegevens over een groot aantal wegen in Nederland verzameld. Wegbeheerders en service providers, zoals de ANWB of de Verkeersinformatiedienst, nemen de gegevens af van het NDW en gebruiken die voor verkeersmanagement en verkeersinformatie. De automobilist krijgt straks meer complete, actuele en betrouwbare verkeersinformatie via radio, internet of het navigatiesysteem in de auto.

Momenteel hebben de rijkswegen in Zeeland geen systeem om automatisch files te detecteren. Met de komst van NDW komt daar verandering in. Rijkswaterstaat verwacht dat door het NDW de weggebruiker beter geïnformeerd kan worden over de files in Zeeland. Op de A58 vindt de verkeerstelling plaats aan de hand van lussen in het wegdek. Op wegen met kruisingen zijn lussen minder geschikt voor tellingen. Om betrouwbare tellingen en reistijden te garanderen komen daarom op de N-wegen camera’s.
Provincie:
Tag(s):