donderdag, 11. maart 2010 - 17:40

Camiel Eurlings uit de politiek

Den Haag

Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings heeft gezegd dat hij niet beschikbaar is voor de aankomende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Eurlings heeft tevens aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een post in het volgende kabinet.

Eurlings: ‘Het is geen makkelijke afweging geweest. Mijn halve leven heeft in het teken gestaan van de politiek en het bestuur. Met hart en ziel heb ik mij ingezet. Vooral in de laatste jaren als Minister van Verkeer en Waterstaat is het een grote eer geweest om zoveel mooie dingen te doen voor Nederland. In de komende periode komt de nadruk meer op mijn privéleven te liggen. Die keuze heb ik samen met mijn vriendin genomen. Die keuze maak ik vol overtuiging.’

Partijvoorzitter Peter van Heeswijk reageert: ‘Ik vind het enorm jammer dat Camiel Eurlings de actieve politiek verlaat en ik weet zeker vele leden met mij. Camiel heeft zich sinds zijn 20ste voor de publieke zaak ingezet en daarbij veel voor de samenleving betekend. Daarvoor willen we hem heel erg bedanken'.

‘Camiel Eurlings heeft aangegeven zich voor de partij te blijven inspannen op andere manieren, hij blijft dus van de partij. Indien Camiel ooit nog besluit terug te keren in de politiek, dan kan deze stap ook een investering zijn. Ook bij de komende campagne wil hij zich inzetten en dat waardeer ik enorm’, aldus Van Heeswijk.
Provincie:
Tag(s):