maandag, 11. januari 2010 - 22:51

'Cao-onderhandelingen Smit in zwaar weer '

Rotterdam

De onderhandelingen over een nieuwe cao bij Smit Salvage en Smit Heavy Lift zijn per direct in zwaar weer beland.

Het eindbod van het bergingsbedrijf is maandagavond door de leden van CNV Vakmensen unaniem verworpen. Volgens havens-bestuurder Albert van Damme van de vakbond vallen acties nu niet uit te sluiten. “Ergens ook logisch, als je hoort dat de werkgever een cao een ouderwets en zwaar achterhaald instrument noemt.”

De leden van CNV Vakmensen konden maandagavond hun zegje doen over het eindbod van Smit. Tijdens een druk bezochte ledenvergadering werd daar een resoluut ‘njet’ over uitgesproken, zo maakt onderhandelaar Albert van Damme duidelijk. “Smit wil niet meer dan een tweejarige cao met twee keer een eenmalige uitkering. Over zaken van sociaal vernieuwende aard - denk bijvoorbeeld aan opleidingsmogelijk-heden intern en extern valt totaal niet te praten. Smit noemt de cao een ouderwets vehikel. Tja, als je dan vervolgens zelf niet bereid bent om dat instrument samen met ons te moderniseren, dan houdt het al snel op.”

Van Damme weet op dit moment nog niet wanneer er acties zullen komen. “Uiteraard wordt de werkgever op de hoogte gebracht van dit signaal van de mensen bij Smit. Dat is dan tegelijk de laatste mogelijkheid om er actief op te reageren. Komt die inkeer niet, dan wordt het hommeles.”
Provincie:
Tag(s):