zondag, 11. juli 2010 - 15:44

Caravanstalling door grote brand verwoest

Een grote brand heeft zondagmorgen een caravanstalling aan de Beatrixstraat in Andel in de as gelegd. Bij de brand is asbest vrij gekomen. Niemand raakte gewond.

Kort na 06:00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding binnen van een brand in een schuur, die wordt gebruikt als stalling voor caravans. De brandweer sprak van een grote brand en rukte met groot materieel uit. Meer dan tien voertuigen, waaronder vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers, en ca. 60 brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen monumentaal pand met een rieten kap. De loods brandde volledig uit. Om 06:53 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De asbest ligt verspreid over een gebied ter grootte van ca. twee voetbalvelden. De bewoners van ca. 20 woningen is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met een inventarisatie en zal het asbest verwijderen. De Gemeente Woudrichem heeft de inwoners geïnformeerd. De vermoedelijke oorzaak van de brand is blikseminslag tijdens het noodweer van afgelopen avond.
Provincie:
Tag(s):