maandag, 25. januari 2010 - 16:40

Carnavalsclubs en kroegbazen steunen een goed doel

Den Bosch

Onder het motto ‘Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’ zamelen vier carnavalsverenigingen en vijf kroegbazen geld in voor de Stichting Veur Mekaor. Op carnavalszaterdag 13 februari gaan vier carnavalsclubs op kroegentocht langs vijf cafés.

Voorafgaand aan deze tocht worden voor € 10,- portemonneetjes verkocht met consumptiebonnen. Voor iedere kroeg één. Zowel de muzikanten als het publiek kunnen deze portemonneetjes kopen. Bovendien krijg je er zelfs gratis een handig zangboekje bij. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting Veur Mekaor.
Het muzikale evenement start zaterdag 13 februari om 12.00 uur in Stadsherberg ‘t Pumpke. De Carnavalsverenigingen Tusseneusenlippe, Gère Weg, De Stiefels en St.Ofnest zullen hier gezamenlijk de aftrap doen. Hierna gaat iedere club op kroegentocht langs de vier andere deelnemende kroegen.

Bij iedere kroeg die een club aandoet zal de kroegbaas twee Oeteldonkse liedjes zingen samen met de muziekmakende carnavalsvereniging. De kroegbazen worden vocaal bijgestaan door prominente Oeteldonkers als de Minister president van de OC, Frans Reijner, Rob Stolzenbach het alter ego van Driek Pakaon, Hans Tervoort, Dimphy van de Velden en Jentje Allenig. Een Oeteldonkse jury zal de kroegbazen beoordelen. Tijdens de finale om 17.00 uur in de Graven van Leuven wordt de winnaar bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):