dinsdag, 19. januari 2010 - 17:18

Carnavalsposter van Tanja Ritterbex

Heerlen

De poster ‘Vastelaovend in Limburg’ 2010 is dit jaar gemaakt door de kunstenares Tanja Ritterbex uit Maastricht. Het is voor het vijfde achtereenvolgend jaar dat de Provincie Limburg, gezamenlijk deze kunstposter uitgeven. De poster werd dinsdag gepresenteerd in het Glaspaleis in Heerlen.

De 25-jarige Tanja Ritterbex is een van de meest veelbelovende schilders in de provincie. Ze studeerde onder meer aan de kunstacademie in Den Bosch, de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en aan de Spaanse Universidad de Bellas Artes in Salamanca. Als kunstdocent liep ze stage aan het Instituto Buena Bista in Curaçao.

De kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ is een unieke samenwerking van een ideële stichting (de Sjeng Kraft Kompenei), een overheid (de Provincie) en een private partij (de Media Groep Limburg).

De uitgifte van de poster begint donderdag 21 januari bij de servicekantoren van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. De poster is op te halen met de bon die 21 januari in beide dagbladen te vinden is. Van de poster zijn 75.000 gedrukt.
Provincie:
Tag(s):