zondag, 12. december 2010 - 17:10 Update: 08-07-2014 1:01

Castaignos matchwinner in armoedige Rotterdamse derby

[ELF-Voetbal] Feyenoord heeft revanche genomen op Excelsior. De ploeg van Mario Been, die eerder dit seizoen met 3-2 verloor, won in de Kuip met 1-0. Daar is ook alles mee gezegd.

Voor de toeschouwers in de Kuip viel er maar bar weinig te genieten. De wedstrijd begon nog wel aardig, maar zakte daarna naar een bedenkelijk niveau. Excelsior had veel de bal, maar slaagde er niet in kansen te creeeren. Feyenoord was vooral gevaarlijk in de omschakeling en scoorde ook op die manier.

Diego Biseswar kreeg veel ruimte op het middenveld en omdat Daan Bovenberg bleef staan, mocht Luc Castaignos door en bleef hij oog in oog met Cees Paauwe koel: 1-0. Een schot van Georginio Wijnaldum (over) was het enige waarvoor het publiek in de eerste helft nog opveerde.

Het meest tekeer ging het Legioen toen Jhon van Beukering na 67 minuten zijn debuut maakte. Kort nadat Jerson Cabral een droomkans op 2-0 had gemist, mocht de 27-jarige spits voor het eerst het Feyenoord-shirt aantrekken. Tot grote lol van het publiek dat 'Nu gaat de beuk erin' scandeerde.

Het gewenste effect bracht het inbrengen van de aanvaller niet teweeg. Van Beukering leek vijf minuten op tijd wel op weg naar de beslissing, maar kwam in zijn tocht richting Paauwe niet vooruit en werd ingehaald. De grootste kans in de slotfase was zelfs voor Excelsior, maar Roland Bergkamp schoot van dichtbij over. In blessuretijd kopte Miguel Nelom nog van dichtbij in de handen van Rob van Dijk.

Zo bleef het 1-0 en loopt Feyenoord uit op het kleine broertje, dat nu vijf punten minder heeft maar wel een wedstrijd tegoed.