donderdag, 18. februari 2010 - 21:50

Centrum Jeugd en Gezin Meppel geopend

Meppel

Donderdag is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Meppel geopend voor professionals. Vanaf 1 maart 2010 is het centrum ook geopend voor publiek. Het CJG zit tijdelijk in het pand waar nu het consultatiebureau is gevestigd, op bedrijvenpark Blankenstein. Een permanente plek is gereserveerd in de brede school Koedijkslanden/Berggierslanden. Het centrum biedt jongeren, ouders en professionals één voordeur voor vragen, advies en ondersteuning bij opgroeien en opvoeden.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Meppel is een samenwerkingsverband tussen Icare (Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar), GGD(Jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar), Stichting Welzijn Meppel Westerveld (0-23 jaar), Bureau Jeugdzorg (0-19 jaar) en de gemeente Meppel. Deze instellingen werken in het CJG samen aan advies en ondersteuning bij opgroeien en opvoeden.

Jongeren kunnen bij het CJG terecht met vragen over onderwerpen als gezond eten, vriendschap, jaloezie, ruzie, of pesten. Ouders zijn bij het CJG welkom voor advies en ondersteuning bij de opvoeding. Het is namelijk niet altijd makkelijk om een kind goed op te voeden. Professionals kunnen via het CJG met collega’s van andere instellingen in gesprek over de zorg voor een kind. Heeft een gezin een probleem waar intensievere hulp voor nodig is? Het CJG biedt die hulp of helpt om die hulp aan te vragen en waar nodig te coördineren. Met het CJG is er één plek waar hulp, advies en ondersteuning voor jongeren, ouders en professionals samen komen.

Om jongeren en ouders in Meppel kennis te laten maken met het Centrum Jeugd en Gezin wordt er binnenkort een opening georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Wanneer dit precies gaat gebeuren wordt nog bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):