dinsdag, 31. augustus 2010 - 18:20

Centrum Nijmegen maakt zich klaar voor het Salsa- en Sambafestival!

Nijmegen

Op zaterdag 4 en zondag 5 september staat het centrum van Nijmegen voor de zesde keer weer helemaal in het teken van het gezellige Salsa- en Sambafestival! De voorbereidingen voor dit feest zijn in volle gang.

Posters, vlaggen en promotieborden verschijnen in en om Nijmegen en de sambabands en salsadanseressen oefenen nog eens extra hun nummers.

Op zaterdag 4 september starten om 12.00u maar liefst 14 sambabands op het Molenplein, Koningsplein, Ganzenheuvel en op het plein bij het Lux theater. Zij laten je de hele middag hun mooiste sambaklanken horen. Om 17.30u komen alle bands samen om de finale te spelen. Verder vinden er in de Molenstraat de hele dag Capoeïra presentaties plaats en kun je op de Grote Markt workshops volgen. ’s Avonds kun je van 19.00 tot 0.00u genieten van mooie live muziek op de Grote Markt.

Het centrum van het festival bevindt zich deze dag echter op het Mariënburgplein. Hier vind je namelijk van 12u ‘s middags tot 12u ’s avonds een prachtig Salsapodium met Latin DJ’s! Ook staat het plein vol met een markt waar je kunt shoppen of iets lekkers kunt eten en drinken.

En op zondag wordt het helemaal een feest! Die dag zijn er niet alleen sambabands en salsamuziek, maar vindt er ook een optocht plaats door de stad met wagens, danseressen en sambagroepen. Dit wil je niet missen!

Verder staat op zondag het Mariënburgplein weer vol met een uitgebreide Tropische markt en kun je dansen op de heerlijke salsaklanken van DJ’s op het salsapodium. Wil je liever sambagroepen zien? Ga dan naar één van de negen locaties waar ook deze dag enthousiaste sambagroepen hun klanken aan je laten horen. Als spetterende afsluiter start zondag om 17.30 uur op het Mariënburgplein de grote finale waar alle bands samenspelen.
Provincie:
Tag(s):