vrijdag, 25. juni 2010 - 13:51

Centrum Venray wordt afgesloten voor verkeer

Venray

Het hele centrumgebied in Venray krijgt naast een fietsverbod ook een elektronisch afsluitsysteem voor (vracht)auto’s. Deze fysieke centrumafsluiting wordt op dit moment aangelegd en zal in werking treden op 1 oktober 2010, zo maakt de gemeente bekend.

Vanaf dan komen er dagelijks palen uit de grond en kunnen auto’s het centrum niet meer betreden tussen bepaalde tijden. Op deze manier is het hele centrumgebied het rijk van het winkelend publiek. Laden en lossen kan op maandag tot en met zaterdag ’s ochtends van 6.00 tot 12.00 uur. Ook ’s avonds rond sluitingstijd van de winkels is het centrumgebied één uur toegankelijk. Dit zijn de zogenoemde venstertijden.

Op dit moment zijn de werkzaamheden aan de centrumafsluiting in volle gang. Twee juli zijn alle werkzaamheden voor de centrumafsluiting afgerond en dan begint de testfase. De testfase van de palen en de apparatuur duurt tot 1 oktober en zal geen tot weinig overlast bezorgen aan de gebruikers van het centrum.

Voor bewoners en ondernemers van het centrumgebied komen er pasjes waarmee zijn altijd bij hun woning of bedrijf kunnen komen.
Provincie:
Tag(s):