dinsdag, 5. januari 2010 - 9:39

Chaos op snelwegen door gladheid

Utrecht

Het verkeer op de autosnelwegen hebben in de nacht en de ochtendspits grote hinder ondervonden van de gladheid. Diverse ongevallen, waaronder enkele met vrachtwagens, zorgde voor lange files. Dit meldt de Verkeers Informatie Dienst.

Zo schaarde op de A12 bij De Meern en ook op de A7 en de A8 kwamen veel meldingen van ongevallen binnen. Bij een aanrijding op de A44 is een weginspecteur van Rijkswaterstaat aangereden. Zijn verwondingen lijken mee te vallen.

Het verkeer kon een lange tijd geen gebruikmaken van de A29. De snelweg was veranderd in een ijsbaan en Rijkswaterstaat heeft besloten de ijslaag van de weg af te frezen. Hierna was de weg weer begaanbaar.

Op de A20 en de A59 had het verkeer te maken met veel ongemak. Op de A20 richting Hoek van Holland waren alle rijstroken afgesloten door een ongeval met vier voertuigen. De vluchtstrook was nog wel beschikbaar. Op de A59 vanuit Oss richting Zonzeel kampte het verkeer ook met veel vertraging. Op het knooppunt Hooipolder was een vrachtwagencombinatie geschaard en hield geruime tijd de rijbaan volledig afgesloten.
Provincie:
Tag(s):