woensdag, 6. oktober 2010 - 8:42

Chauffeur slaat overvaller van zich af

Tilburg

Twee mannen probeerden dinsdagmorgen 5 oktober 2010 een overval te plegen op een supermarkt op het Bernardusplein. Het misdrijf werd voorkomen door kordaat optreden van een aanwezige leverancier. De twee criminelen vertrokken zonder buit.

Rond 07.30 uur werden de bedrijfsleider (30) van de supermarkt en een 51-jarige vrachtwagenchauffeur / leverancier verrast door één van de overvallers. De dader droeg een bivakmuts en had een vuurwapen bij zich. Hij bedreigde de leverancier / vrachtwagenchauffeur met het vuurwapen. Deze bedacht zich geen moment en zette de aanval in. Er ontstond een worsteling waarbij over-en-weer rake klappen vielen.

De overvaller koos het hazenpad. Hij ging er samen met een handlanger vandoor. De leverancier raakte bij de schermutseling licht gewond. Hij had een verwonding opgelopen aan zijn wenkbrauw.

De politie vestigt de aandacht op een speciale bijeenkomst met betrekking tot overvallen en overvalpreventie. De avond wordt gehouden maandagavond 8 november 2010 in het regiokantoor van de Kamer van Koophandel in Tilburg en is speciaal bedoeld voor ondernemers en hun medewerkers. Het verminderen van de kans op overvallen en advies over hoe te handelen bij een overval komen die avond aan de orde.
Provincie:
Tag(s):