maandag, 8. februari 2010 - 21:14

China Festival of Lights beëindigd

Emmen

Zondag was het de laatste avond van het unieke Chinese lichtfestival in Dierenpark Emmen.

De afgelopen maanden zijn ruim 130.000 bezoekers langs geweest om de immense draak, de grootse Tempel of Heaven, de Pandavaas met 80.000 flesjes en vele andere lampionnen en sculpturen te bewonderen. De bezoekers hebben vaak in de sneeuw genoten van de lichten, het eten en het mooie park.

Door de vele mondelinge en schriftelijke reacties die we van de bezoekers hebben gehad weten we dat de unieke Europese première zeer succesvol is geweest. Niet alleen voor de gasten, maar ook voor Emmen en omgeving.

Dit culturele evenement heeft veel economische spin-off gecreëerd. De bezoekers zijn vanuit het hele land gekomen en hebben regelmatig een nacht in Drenthe doorgebracht. De uitgaven die in de omgeving zijn gedaan, lopen in de miljoenen euro`s.

Op 8 en 9 februari worden de sculpturen die via marktplaats verkocht zijn, door hun nieuwe eigenaren opgehaald. De opbrengst van de verkoop is voor de stichting China en Noord-Nederland. De sculpturen die niet zijn verkocht, worden afgebroken, waarbij het materiaal voor hergebruik wordt klaar gemaakt.

Dierenpark Emmen maakt zich inmiddels weer op voor het komende dierenparkseizoen om opnieuw het mooiste dierenpark van Nederland te zijn en zal binnenkort weer een mooi cultureel evenement organiseren!
Provincie:
Tag(s):