woensdag, 15. september 2010 - 13:50 Update: 08-07-2014 1:02

CL-debutant Twente pakt punt tegen Inter

Enschede

(Elfvoetbal) Het Champions League-debuut van FC Twente is er één om niet snel te vergeten.

De Enschedeërs kwamen in eigen huis tegen Europees kampioen Internazionale op achterstand, op voorsprong en uiteindelijk opnieuw op gelijke hoogte. Het duel eindigde in 2-2. Ook Tottenham Hotspur en Werder Bremen deelden de punten en met dezelfde doelpuntenproductie.

FC Twente bewees dinsdag dat je met aanvallend voetbal veel kan bereiken tegen een Europese topclub, maar daar was in het eerste kwartier van de wedstrijd geen sprake van. Wesley Sneijder scoorde vanavond het eerste doelpunt in het nieuwe Champions League-seizoen vanuit de rebound van een schot van Diego Milito.

FC Twente liet zich echter niet van de wijs brengen. Door een schitterende vrije trap van Theo Janssen en een eigen doelpunt van Milito zaten de Enschedeërs op rozen. Voor de rust bracht Samuel Eto'o Inter echter opnieuw op gelijke hoogte: 2-2.

In de tweede helft kwamen zowel Twente als Inter niet meer tot scoren. De hoogtepunten waren na rust op één hand te tellen. Ook bij de ontmoeting tussen Werder Bremen en Tottenham Hotspur was de eerste helft aantrekkelijker dan de tweede.

The Spurs kwamen op een 0-2 voorsprong door een eigen doelpunt van oud-Ajacied Petri Pasanen en een treffer van Peter Crouch, die op aangeven van Van der Vaart raak kopte. De uitploeg leek de wedstrijd met gemak te gaan winnen. Werder vocht zich echter knap terug in de wedstrijd door goals van Hugo Almeida, die ook met zijn hoofd scoorde, en een droge knal van Marko Marin.